Весела Фламбурари размахва магическа пръчка из "Горната земя" (Ателие за българска детска литература)

За нетърпеливите да видят нови постове с ревюта на книги - скоро, скоро, - този пост е посветен на нещо повече от книги...

Точно преди седмица, в събота, в едно уютно местенце в София, около Столична библиотека, се събрахме книжни блогъри и влогъри от Варна, Пловдив, Перник и София, поканени официално от едно приказно име в българската литература за деца - Весела Фламбурари!

Поводът беше новото издателство, което се "роди" под крилото на Весела, заедно с Катя Кирилова. 



"Ателие за българска детска литература "Горната земя" даде началото си с първата си книга за деца - "Съкровище, пищови и Южни морета" от писателят Калоян Захариев, едно много красиво издание, с приключенска корица и то точно в любимият ми детски жанр - пиратският!
Весела събра на едно място сладурите от "Четат ли двама" - Алекс и Райс, едната половинка от дуото на Bookadore - Сашо, Теми от Writing is fun, Кики от A Court of Books and Magic, Рали от RoseRed's world Blog и майсторката в препоръките на книги - Милена от "Софтпрес".

Беше една чудесна среща, запомнящи се забавни моменти и много, много разговори за книги в обкръжението на книжни души (поне добре, че Теми, Рали и Кики ме намериха, преди твърде много да съм се загубила...) и е много важен фактът, че най-сетне се запознах с Теми, Сашо и Кики на живо ^_^

Благодаря за поканата и желая на Весела и Катя, и цялата дружина зад "Горната земя" (Upper earth books) изключително много успехи в начинанията, порой от детски книги, съвременни и пленителни, които да поведат децата в магията на съвремената българска литература...защото родната ни литература се нуждае от тази сила, бълваща от децата.

 
И да не пропуснем с Мистър Котарак да споменем трите книжки на Весела, посветени на прекрасната малка магьсоница Мина и нейните приключения. 


Вещичките си се надушваме и си се обичаме! 📖❤️


Коментари

translate

Популярни публикации от този блог

Акашовите записи - форум мнения

За Любовта... / есе /

Якудза - Японската мафия