Предложения за Коледни подаръци и лични избори

Панаирът на книгата в НДК се вихри вече седмица, лично в събота го посетих и си тръгнах от там с доста задоволително количество книги (в края на поста) и съм доволна, планирала коледната си отпуска ден по ден, книга по книга... (последните страници от органайзера ми са запълнени с плановете за коледни книги.) ^_^

Но за тези, които не посетиха панаира тази неделя - последният ден, а и още не са избрали какво да подарят за Коледа на свои близки и приятели, то предлагам един набор от книги - различни жанрове, различни възрастови групи, различни издателства, които си заслужават уютното местенце във всяка една библиотека.


Макар, че изминаващата сега 2017 година не беше особено ползотворна от към четене за мен, то все пак от тези книги има само две, които все още не съм довършила ("Афиши в огледалото" и "Момичето, което изпи луната"), но са толкова очарователни, че не мога да не включа в препоръките си. Това са книги, които определено биха зарадвали читателите си и биха оставили трайни следи след отмятането на всяка следваща страница.

Подбраните книги са на фаворитните ми издателства за тази година, които просто творят шедьоври и от към корици и от към оформление на книжния текст, от към превод и избор на автори, чиито творби да издават:
 ИК "СофтПрес", ИК "Емас", Orange Books, Deja Book, ИК "Сиела", ИК "Бард", ИК "Колибри", ИК "Гаяна" и най-новото съкровище в литературата за деца - Ателие за българска детска литература "Горната земя".

Някои от книгите от български автори можете да откриете на лично съобщение във ФБ лично от самите автори и с автограф от тях.

И съотвенто моят избор и улов от Панаира на книгата (трябва да призная, че имаше още две-три книги към списъка, но реших, че ще ги оставя за пролетта...освен и тогава количеството не е такова.)




 

И между другото - My_Life беше там...всъщност там бяхме всички - групово! Рая (и Алекс, заедно с малкия Коко някъде из етажите) от Четат ли двама, Рали от RoseRed's world Blog, Теми от Writing is fun, Кики от A Court of Books and Magic, Cvetelina Vladimirova("Проклятието на Воронина"), Любов от Издателство "Еднорог", Филип Емилов Стоянов, Ивайло, Ели и още и още, и още...! Заедно с всички зад щандовете на издателствата, всички бяхте страхотни!

 



Коментари

translate

Популярни публикации от този блог

За Любовта... / есе /

Littera MeiBook House за символите на Feng Shui

Красотата е в смелостта - "Бухтичка" от Джули Мърфи